Hoogtemeters gezocht!

Van mijn vader kreeg ik vroeger het advies dat ik nooit naar anderen moest kijken. En dan doelde hij op sport prestaties of op school. Ga uit van jezelf. En die tip gaf ik ook wel eens aan mijn kinderen als zij bijvoorbeeld een slecht cijfer voor Engels hadden.

Maar ik betrap mijzelf er regelmatig op dat ik het met wielrennen wel vaak doe. Naar anderen kijken. Niet tijdens het fietsen. Nee, online!
Dit jaar heb ik 300 Strava-uren en bijna 8000km gefietst. Best respectabel, al zeg ik het zelf. Ook als ik het met andere Stravaïsten vergelijk, valt dit niet tegen. En al helemaal niet voor iemand die ook nog vijf dagen per week het Zwitserleven Gevoel mag verspreiden. Natuurlijk zijn er kilometervreters die volgens mij op hun fiets wonen. 12.000km komt voor. Maar 18.000 km ook. Gemiddeld 350km per week! En dit zijn gewoon amateurs hè. Nou ja ……. Fanatiekelingen.

In tegenstelling tot het aantal kilometers valt het aantal hoogtemeters zwaar tegen. Ik maakte dit jaar qua aantal ongeveer net zoveel hoogtemeters als kilometers. Tssss! Echt weinig. En helemaal als ik naar andere wielrenners kijk die ik volg.

Meer dan 20.000, 40.000, 80.000 hoogtemeters zijn dan geen uitzondering. Ik zag zelfs iemand met 136.000 hoogtemeters. Maar zij komt uit Zuid Limburg. Dus dat is ‘niet eerlijk’ 🙂

Als ik mijn rondje van 70  km door het Groene Hart maak, dan mag ik blij zijn als ik 30 hoogtemeters maak.Tikt lekker aan. Not! En dat terwijl ik klimmen juist heel leuk vind. 

De Mont Ventoux en de Alpe d’Huzes zijn eigenlijk mijn enige echte klimervaringen. De ervaring van de eerste meters klimmen. In mijn ritme komen. De juiste versnelling vinden. De cadans. Handjes op het stuur afwisselen met dansen op de pedalen. De beheersing om niet bij de derde haarspeldbocht al verzuringsverschijnselen te krijgen. Heerlijk!. 

Het klimmen gaat mij nog redelijk af ook. Of zou dat de reden zijn, waarom ik dit leuk vind. Dit jaar werd ik zelfs nog 2e op de klimtijdrit van de Hallembaye tijdens de KlimClassic.

Geen Hallembaye maar Alpe d’Huzes

Maar goed, had ik dit jaar nog mijn fiets doelstelling in het aantal kilometers gesteld, volgend jaar ga ik mij eens focussen op meer hoogtemeters. De komende weken maar eens plannen maken. En kijken wat een reële doelstelling is. Hoogtemeters gezocht!

Advertentie

2 gedachtes over “Hoogtemeters gezocht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s