Vier oliebollen? Dat is dan 48 minuten wielrennen.

Het is natuurlijk een beetje flauw om in deze vreetmaand met een blog te komen over wielrennen en eten. Maar goed, na deze maand komt de maand van de goede voornemens. Dus misschien goed om te weten hoeveel fietsuren je aan het “vooruit eten” bent. Gelukkig ben ik in de omstandigheid dat ik nog steeds móet eten om op gewicht te blijven.

Als ik ca 30 km per uur fiets verbrand ik volgens verschillende bronnen gemiddeld 927 kilocalorieën. En 772 kcal als ik gemiddeld 25 km per uur fiets. Ik ben benieuwd hoeveel ik moet fietsen na al die december lekkernijen.

Uit een Brits onderzoek lees ik dat als ik mij op een Kerstdag tonnetje rond eet dat ik dan 6.000 kcal naar binnen werk. Lijkt mij wat overdreven, maar dat zou 6 uur en 28 minuten fietsen betekenen. En met 25 km p/u vijf kwartier langer. Een kleine 200km. Overigens komt die 6.000 kcal overeen met het gemiddeld verbruik van een renner tijdens een Tour de France etappe.

Om er iets meer gevoel bij te krijgen, heb ik wat ‘kleinere’ hapjes bekeken op het aantal kcal. In willekeurige volgorde:

Maar goed, hoe belangrijk is dit nu eigenlijk? Lékker belangrijk! Geniet van de feestdagen. En geniet daarna vooral lekker van het eraf fietsen. Fijne feestdagen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s