Wielercafés en zo!

Koffie met appeltaart. Een ‘must’ bij fietstochten van meer dan 100km. Of in de winter bij kortere afstanden 🙂 Hieronder een aantal places waar de link tussen koffie en wielrennen overduidelijk aanwezig is. En toch ben ik er nog nooit geweest, omdat ik pas achteraf hoorde dat ze er waren. Dit gaat jou niet overkomen, want nu informeer ik je van te voren. So be there!

Fausto in Schoonhoven
Op weg naar mijn schoonmoeder in Dordrecht stopte ik bij het pontje in Schoonhoven. Via Strava kreeg ik de vraag of ik ook bij Fausto was geweest. Nee dus, ik wist van het bestaan niet af. Volgende keer 🙂
Fausto is uiteraard vernoemd naar de legendarische wielrenner Fausto Coppi en staat, net als de renner, voor passie, vernieuwing, talent en professionaliteit. Fausto legt de link tussen fietsen en koffie in de regio Krimpenerwaard.

Spaak, hét wielercafé van Groningen

Tijdens mijn rondje Nederland in 2017, dook ik van het wijdse Friesland en Groningen, de stad Groningen in. Ik belandde toen bij De Sigaar op een mooie gracht. Maar hét wielercafé in Groningen is Spaak. Je kunt bij Spaak terecht voor frisse dorstlessers, warme energiedrankjes, iets om te smikkelen of iets om je honger te stillen. Zij schenken koffie van het Koffiestation: hoogwaardige, eerlijke, vers gebrande koffie, hier in de stad Groningen. Koffie met een duidelijke afkomst, ingekocht en geselecteerd door Douwe en Emiel.

Thee het ze uiteraard ook. Verder hebben ze heerlijke taartjes, die met passie en liefde gemaakt worden PS Koffie, om de hoek in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Om je vingers bij af te likken 😉 Daarnaast kun je bij Spaak natuurlijk altijd terecht voor het (gratis) vullen van je bidon.

Parijs is nog ver

Het wielercafé in Doetinchem, dat eigenlijk Parijs is nog ver heet, is dé plek voor enthousiaste wielerfans. Wielrenners, mountainbikers, veldrijders en ook sportieve toerfietsers. Je fiets mag je binnen parkeren.

De Proloog

In de wielersport, in de muziek en in de wereld van de boeken kom je een proloog tegen.

Breng deze werelden bij elkaar aan de voet van de Amerongse berg en er ontstaat een proloog waar je letterlijk naar binnen kunt stappen; De Proloog.
Je kunt er genieten van een heerlijk kopje koffie of drink een koel herstelbiertje na het sporten.
De sfeer en het interieur van De Proloog zijn niet alledaags. De wielersport staat centaal met hier en daar een knipoog naar een andere sport, de muziek of een goed boek.

Vertel me jouw favoriete wielercafé.

Ik fiets regelmatig door andere delen van Nederland, dus heb je tips voor goede wielercafé’s met koffie met appeltaart …. Let me know!

Advertentie