En toen ……. zag ik het licht!

Ik baal een beetje. Het is nu al een paar weken wintertijd en heb eigenlijk nog niet zo veel zin in de Tacx. Zal wel aan de temperatuur liggen, die is nog lekker aangenaam voor een herfst. Maar met als gevolg, dat ik minder fiets dan ik zou willen.  En dat ik regelmatig ‘sjaggie’ op de bank een of ander dom programma kijk. Dit moet anders. Maar welke opties heb ik:
1. Niet zeiken. Beetje wintervet kweken en in het voorjaar met een volgevreten lichaam extra je best doen om weer een beetje conditie op te bouwen.
2. Gewoon indoor trainen. Thuis in de schuur op de Tacx met Armin van Buuren op de oortjes. Of in groepsverband spinnen bij een sportcentrum.
3. Of fel verlicht de weg opgaan en langs brede, goedverlichte wegen toch mijn doordeweeks rondje rijden.

image

Familie en vrienden weten natuurlijk allang dat de eerste twee afvallen. OK de Tacx bij slecht weer, want niets doen is geen optie.

Hoe ga je eigenlijk goed verlicht de weg op? Natuurlijk, een goede voor- en achterlamp helpt. Maar word ik van opzij dan ook goed gezien. De afgelopen tijd ( ja ik speel al langer met deze gedachten) heb ik een paar innovaties gezien, die interessant lijken. Misschien brengt het jou ook op een idee.

Lifepaint
Dit wel heel cool. Het is een spray van Volvo. Die dit ontwikkelde vanuit het oogpunt van veiligheid. Je sprayt je fiets in met Lifepaint en je bent heel goed zichtbaar op het moment dat lichten van auto’s er op schijnen. Kost iets van €15,-. En is bij sommige dealers verkrijgbaar.

image

MonkeyLectric
Op BikeMotion werd mijn aandacht getrokken naar een soort kermis verlichting op je fiets. Het maakt van je fiets een klein feestje. Het laat ontelbare patronen in je wiel zien als je ’s avonds de weg op gaat. Lijkt mij hartstikke  effectief. Ik vraag me alleen af of je er zelf niet knettergek van wordt.

image

Reflecterende schoenen
Het kan natuurlijk ook minder opvallend. Misschien iets meer mijn stijl. Reflecterende schoenen. Giro breidt binnenkort haar collectie uit met de Empire ACC Reflective. Door gebruik van reflecterend materiaal ben je veel beter zichtbaar. Wit! Dat dan wel weer.

image

De oplossing bij koud weer
Je hebt natuurlijk niets aan reflecterende schoenen als het een paar graden boven nul is. Want dan gaan de overschoenen aan. Bij mij wel tenminste. Maar ook hiervoor zag ik vorige week een oplossing in het Wielrenblad. Een Sealskinz Halo overschoen, dat voorzien is van een ledlampje. Deze is geïntegreerd in de hiel van de overschoen.

image

Okee, geen extra zicht van opzij, maar van achteren word je wel degelijk eerder gezien.

Gelukkig is de Sint weer in het land. Ik weet wel wat er op mijn verlanglijstje komt te staan. Het wordt tijd om de weg op te gaan. ’s Avonds!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s