De reuzel loopt mijn reet uit!

Niet een hele frisse titel. Het is een Rotterdamse uitspraak om aan te geven dat het snikheet is. Maar ik ken het gewoon van vroeger. De vader van een vriend zei het regelmatig. En ik moest er deze week weer aan denken. Gek hè?

Vandaag ben ik eindelijk aan fietsen toegekomen. Woensdag wilde ik wel, maar ging ik picknicken langs de Amstel. Toch te warm om met 35 graden te fietsen. Dacht ik. Maar begin van de avond koelde het flink af tot zo’n 28 graden. Als ik dát geweten had. Jaloers keek ik naar de vele wielrenners die de juiste beslissing hadden genomen. Hoewel, de picknick was gezellig hoor 😀
Met deze ervaring zag ik het al helemaal zitten om donderdag wél te fietsen. Maar het bleef toen wel lang heet. 36 graden tot na 20:00 uur. Pfff! Toen kwam ook de reuzel-uitspraak in mijn gedachten. Vrijdag hetzelfde liedje.

Dus helemaal blij stapte ik vandaag eindelijk op de racefiets. Het bleek nog flink warm rond 13:00 uur. Had ik toch vroeger moeten gaan fietsen? Weinig renners op de weg. De warmte speelde 70km lang door mijn hoofd. De geur van dode vissen die de warmte niet overleefd hebben trok regelmatig mijn neus in. Er stond een warme wind. Niks geen afkoeling door rijwind. Het was meer alsof iemand continu een föhn op mijn gezicht hield. In notime leek er een kraantje op mijn hoofd open te gaan die druppels zweet achter mijn zonnebril liet vallen. Het bleef maar door gaan. Gelukkig had ik twee grote bidons bij me om het vochtgehalte een beetje op peil te houden.

Ik zag kinderen zwemmen in open water. Wat zou ik er graag naast springen. Fiets aan de kant en huppakee. Ik zag mensen in een cabrio. Zouden zij het net zo warm hebben als ik. Ga lekker in een airconditioned auto zitten man. Gek!
Of ben ik juist diegene die gek is. Nee hoor, prima te doen om met 29 graden 70 km te fietsen. Maar iets koeler mag ook.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s