Strade Bianchi Achterhoek!

Ja, ja, ik weet heus wel dat de titel verkeerd geschreven is. Voor de zesde keer deed ik mee aan de Strade Bianche Achterhoek. Maar wel voor het eerst op mijn gravelbike. Een Bianchi!

Niet mijn eerste keus, maar eind vorig jaar was er nauwelijks aan een beetje behoorlijke gravelbike te komen. Totdat De Haan mij belde dat ze er toch eentje binnen hadden gekregen. In mijn maat en of ik toch niet even wilde komen kijken. Na een proefritje was ik meteen om. Inpakken maar!

Dit jaar reed ik de Strade met Machiel en Reng. Machiel vroeg vooraf nog of ik weer een blogje ging schrijven. Nah, weet ik niet hoor, reageerde ik, wat kun je na vijf blogs nog over de mooiste Strade bianche van Nederland schrijven. Ieder volgend blog zou ik in herhaling vallen. Met zinnen als; Voelt als thuiskomen in openlucht theater / Allemaal enthousiaste vrijwilligers / Gezellige, muzikaal ondersteunde stops / Verrukkelijke lokale cake / Prachtige routes door een schitterend landschap, perfect uitgepijld en via gps / Etc etc.

Weinig nieuws dus 😁 en toch was het dit jaar anders. De organisatie wilde de groenste, witte cross organiseren.
Dat merkte ik meteen al bij de start. De stuurbordjes, waar ik al een aardige verzameling van heb, waren vervangen door een dubbele sticker. Eén voor op de fiets en één voor op je helm, zodat je kunt bewijzen dat de fiets bij jou hoort.
Ook waren er hardplastic bekers voor koffie en bier, die na gebruik verzameld werden in kratten om vervolgens weer schoon te maken voor hergebruik .
Er waren geen losse energybars meer met plastic wikkels bij de stops. De verrukkelijke streekcake was niet verpakt en lag ‘gewoon’ op tafel. Slim!

De broodjes hambo na 155 km gravelen waren er gelukkig nog wel. Toch een verschil ….. ze waren allemaal vega. En ze waren top. Ik heb geen enkele diehard vleeseter horen klagen.
Oja ook was er nog een platform opgezet om met elkaar te poolen als je van ver komt. Ik heb geen poging gedaan om iemand uit 020 te vinden. Volgend jaar misschien toch maar proberen. Nu reed ik door de file 2 uur alleen op weg naar huis. Genietend van weer een fantastische Strade. Dat dan wel weer.

Advertentie

Een gedachte over “Strade Bianchi Achterhoek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s