Zweetdruppels op een gloeiende plaat?

Door personeelstekorten zie je dat menig ondernemer een tandje terug moet in zijn contact en service met zijn klanten. Maar sommigen pakken dit heel anders aan.

De Haan Wielersport bestaat dit jaar 55 jaar. Dus wat doet eigenaar Roel? Hij organiseert een social ride voor zijn vaste klanten. En dit is niet de eerste keer, want deze winter hadden ze op Zwift ook al een aantal social rides georganiseerd. Uiteraard was het dit keer om zichzelf en zijn personeel in het zonnetje te zetten, maar ook om geld op te halen voor Oekraïne. De hoogte van de bijdrage mag je zelf weten, als het maar minimaal 55 cent is 😁. De Haan verdubbelt de bijdragen vervolgens. Even denk ik aan al die honderden miljoenen euro’s en dollars die al richting Oekraïne gaan. Is dit dan niet een zweetdruppel op een gloeiende plaat? De gedachte laat ik snel varen, want ik vind het een top initiatief. En wat is het mooi om in vrijheid met elkaar een rondje te fietsen.
Het is schitterend weer voor een social ride.

Een graad of achttien, weinig wind en dan ook nog eens zuid. Ik word ontvangen met gebak van de lokale bakker Out, lekkere koffie en krijg voor onderweg nog wat winegums mee. De belangstelling is groot. Maximaal 55 klanten doen mee. Er zijn 5 groepen voor de verschillende snelheden. Ik kies al snel voor de prestatie groep.  Boven de 28km/u lees ik op het formulier. Eenmaal buiten ga ik mij toch een beetje zorgen maken. Niet vanwege die 28, maar ik vang het gerucht op dat er bij die prestatiegroep ook een Olympisch kampioen rijdt en dat er niet onder de 40 km/u wordt gereden. Euhhh even checken bij de mannen van de Haan. Een verhaal over samen uit, samen thuis volgt. 

Gelukkig is er al snel een betere oplossing. Het zou niet echt veilig zijn om met een grote groep hardrijders door kleine plaatsen of smalle wegen te rijden. Dus er komt een snelle en een ‘langzame’ presentatie groep.  Phew, kom ik daar even goed weg! Met een rijsnelheid van 32km/u begin ik toch iets lekkerder aan de tocht.

Na de openingsspeech, de groepsindeling en een fotomomentje vertrekken we. Via de KOM van Ouderkerk komen we langs de Ronde Hoep. Ik had de route op mijn Wahoo staan zodat hoefde niet iedere keer op een linksaf of rechtsaf te wachten. Met een tocht van 55 km, kan het bijna niet anders dat ik vrijwel alle wegen ken. Al vanaf mijn 14e fiets ik hier rond. En toch werd ik aangenaam verrast na Loenersloot. Niet de hele tijd langs het Kanaal dit keer, maar via een polderweg waarvan ik het bestaan niet eens wist, reden we naar Ter Aar. Daar moesten we nog een stukje gravelen in verband met wegopbrekingen, wat prompt 2 km later een lekke band opleverde bij een van de mederijders. Via De Haanweg, hoe toevallig, verlieten we dit stuk polder om richting de Baambrugse Zuwe te gaan. Gelukkig was het hier nog rustig, want met een groep ga je al snel te hard en word je als asociaal gezien. En dat willen we uiteraard niet 😬. We zijn inmiddels alweer via de Botshol op weg naar Uithoorn. Windje lekker in de rug en ook vanaf Uithoorn trappen we op het gemak 34-36 km in het uur.

Samen uit, samen thuis. Dat is goed gelukt. De snelle groep had al ‘gedoucht’ toen wij kwamen, maar volgens mij ontbrak het ‘social’ daar een beetje met een gemiddelde van ruim 37 in het uur. Maar man, wat een snelheid! Ach als iedereen maar lekker gefietst heeft. En dat lijkt gelukt. Na ons duurde het niet lang voordat ook de andere groepen een voor een binnenkwamen. Een mooie tocht en met een nog mooier resultaat, want ik hoor dat er ruim €712,59 is opgehaald en dat er dus €1500 wordt overgemaakt voor Oekraïne. Doen ze toch maar weer mooi, die de Haantjes. Dit smaakt naar meer al zeg ik het zelf, maar dat laat ik graag aan hun zelf over.

Advertentie

3 gedachtes over “Zweetdruppels op een gloeiende plaat?

  1. roel2014

    Ik vind je stukjes altijd heel leuk en lees ze graag. Maar deze is natuurlijk geweldig!🤩
    Er is ruim €700,00 gedoneerd door de deelnemers. Doordat beloofd was het gedoneerde bedrag te verdubbelen is er uiteindelijk €1500,00 overgemaakt op giro 555

    Geliked door 2 people

  2. Wat een goed initiatief. Zo ben je goed voor je personeel en klanten. En ook nog een verrassende rit. Onze wielerzaak, RWP Bilthoven, had een leuke gravelride toen er weer iets mocht. Was ook heel leuk en goed voor de zaak en de klant. Zo kan het dus ook 👌

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s