Gechickt!

Ik ben gechickt. Gechickt worden is de grootste vernedering van de man, schrijft Marijn de Vries 8 jaar gelden in HP/De tijd. Is dat gevoel na 8 jaar veranderd? Ik denk het wel. In ieder geval bij mij. Ik zie namelijk steeds meer dames op de racefiets, dus de kans wordt steeds groter. En ook vaker wordt er in ‘gemengde’ groepen gefietst. Dus het idee van wij en zij is er niet meer.

Het is een dag als geen ander. Hoewel, op buienradar zie ik dat het om 18:15 uur flink gaat regenen.
Ik vlieg op, kleed mij snel om, spring op mijn fiets en rij de straat uit. Ik heb nog precies een uur voor een klein rondje Rondje Hoep.
Normaal gesproken stap ik hier niet voor op de fiets, maar ik móet even de deur uit.

Eenmaal door het altijd drukke Ouderkerk aan de Amstel komt de rust van de Hoep. Er staat weinig wind. Met 35 in het uur trap ik lekker door, maar ga niet echt in het rood. Bij de Waver word ik opeens overtuigd ingehaald door 2 jonge meiden. Normale racefietsen. En een ervan gewoon in een singletje. Wat krijgen we nou? Heel even denk ik, ik rij er naar toe. Maar doe het toch niet. Want wat dan? Ga ik er dan weer voorbij. Alleen maar omdat het vrouwen zijn. Of blijf ik plakken, omdat het tempo toch te snel blijkt. Maar plakken is in ieder geval not my style. Op korte afstand volg ik.
Naarmate de Hoep vordert, zie ik de afstand langzaam groter worden. Oké ik ben gechickt, maar dan wel door 2 meiden met een flinke power in de benen. Eenmaal thuis, wat ik overigens net droog heb gered, moet de rit natuurlijk op Strava. Ga ik hier nu wel of niets van zeggen? Ik besluit het wel te doen. ‘Met 35 gemiddeld langs de Ronde Hoep keihard ingehaald worden door twee jonge meiden 😊’, zo noem ik mijn rit.
Later zie ik dat de afstand tot hen lange tijd zo klein is geweest dat Strava denkt dat we samen hebben gefietst. Zo weet ik dus ook wie het zijn. En ook hoe zij hun rit noemen. ‘Mannen inhalen met Hester’. Ik ben allang blij dat er niet staat ‘oude mannen inhalen…’
De adviezen van mijn mannelijke volgers op Strava zijn voorspelbaar. “Je wordt ouder. Gechickt! Lekker in het wiel zitten”. Die van de vrouwen overigens ook. “Girlpower! 💪🤣”
Feit is dat het steeds leuker wordt op de weg. Voller, maar leuker met al die vrouwelijke racers.
Mijn vrouw vindt het wel vermakelijk. “Dáár moet je een blogje over schrijven”. Ik negeer haar opmerking. “Ja, moet je echt doen, dat is leuk”, komt er achteraan. Nou vooruit dan, bij deze.

Advertentie

3 gedachtes over “Gechickt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s