Stappen scoren met fietsen?

Deze week had ik TheRide moeten rijden. Maar ja, corona hè! Tranen worden volop via Social media gedeeld, maar de meesten zijn ook alweer vol met hun gedachten bij 2021. Een heel jaar om te trainen dus.
“Heb je al andere doelen voor dit jaar?” , vroeg iemand op Twitter mij.
Op dit moment kom ik niet verder dan een persoonlijk record te zetten op het aantal Strava-kilometers in 2020. 10.000km klinkt mij dan wel magisch in de oren. Vandaag tik ik de 5.000km aan dus ik lig op schema.

Maar inmiddels is ook de Virgin Pulse Global Challenge gestart. Een mond vol voor een sportief event. Met 6 collega’s van het werk strijd ik wereldwijd tegen andere teams om in 100 dagen zoveel mogelijk stappen te zetten.
Stappen? Wat heeft dat in vredesnaam met fietsen te maken. En het hardlopen heb ik 4 jaar geleden al afgezworen. Het antwoord is eenvoudig. Het fietsen kun je omzetten naar stappen. Kijk, ‘now we are talking’. Afhankelijk van je gemiddelde snelheid kun je meer of minder punten scoren per gefietste minuut. Dus dat zit wel goed 😁.

Vanaf de eerste dag zit ik hier al lekker fanatiek in. Voordat ik een stap heb gezet doe ik ’s ochtends eerst mij MaxBuzz om, een soort fitbit.
Ik ben helaas de enige fietser in mijn groepje, want met fietsen vallen veel stappen te scoren. Dus een top 3 binnen ons bedrijf zit er niet in. Jaloers kijk ik dan ook naar de teams waar een paar fanatieke wielrenners in zitten.

Die hele Challenge werkt best verslavend. Er zitten veel game-elementen in. Oké, het is bedoeld om mensen tot sporten aan te zetten, er een betere lifestyle op na te houden én om af te vallen. Allemaal dingen die eigenlijk niet voor mij bestemd zijn. Sporten doe ik al veel en gezond eten ook. Met alles kun je punten verdienen. Hoewel, met afvallen? Ik wil juist aankomen. Tegenwoordig twijfel ik al of ik de racefiets pak als ik lees dat er windstoten tot 60km worden voorspeld. Ik word zo van mijn fiets geblazen. Je zou haast een loodgordel om doen.

Maar goed het is een leuke afleiding. En het is leuk om met mijn collega’s de punten binnen te halen. Ook al betrap ik mijzelf er wel eens op dat ik er veel te serieus in zit. Of fanatiek, zo mag je het ook noemen. Gelukkig heb ik dát verwijt nog niet gehad. Nog 84 dagen te gaan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s