Een vies ventje of niet?

Er bestaat een kans dat je dit een onsmakelijke blog vindt. Corona gaat uiteraard hand in hand met hygiëne. Voortdurend handen wassen, in je elleboog niezen, dat soort zaken. Voor mij sloeg dit over naar het wielrennen. Natuurlijk rij ik solo en rij ik niet in de slipstream van iemand vanwege het gevaar dat er een neus geleegd wordt. Alles is anders tegenwoordig. Want druk ik nu wel of niet op het verkeersknoopje om het licht sneller op groen te krijgen. Het feit al dat ik er een fractie van een seconde aan denk zegt als genoeg.

Maar hygiëne en wielrennen gaat veel verder. En dat heeft helemaal niets met Corona te maken. Deze week spoelde ik mijn bidon uit, zoals ik eigenlijk altijd doe. Hé, komen daar nu zwarte schilfers uit? Ik spoel nog een keer. Weer schilfers. Ik kijk eens goed in mijn bidon. En merk dat omspoelen niet afdoende blijkt te zijn. Onderin zie ik een zwart goedje. Sorry, ik heb je gewaarschuwd 😊. Sjees, dat ik daar nooit ziek van geworden ben. Met heet water en een borstel kijk ik of het probleem op te lossen valt. Gelukkig gaat dat goed. Hoe lang heb ik hiermee gereden? Zou dit komen door mijn nieuwe isotone drank? Ik probeer van alles de schuld te geven, maar feit is dat het nu voorbij is. En dat dit niet meer zal voorkomen. Een check op internet leert mij dat je eigenlijk ieder jaar nieuwe bidons moet nemen. Echt? Dat heb ik nog nooit gehoord of gedaan. Deze bidons heb ik ook alweer 3 jaar, gekregen bij de Strade Bianche Achterhoek.
En bij mijn ‘speurtocht’ op internet, kom ik nog andere goedbedoelde tips tegen, zoals: Vervang je stuurlint ieder jaar. Want een stuurlint, aldus de website, absorbeert je zweet en snot. En wat dacht je van wellicht wat urine na een plaspauze 😳. Sta je niet bij stil hė, als iemand vraagt om even zijn of haar fiets vast te houden?

Maar goed stuurlint vervangen doe ik ook niet ieder jaar. Hooguit bij een grote beurt. Ik ga nu bijna aan mezelf twijfelen, ben ik nou echt zo’n vies ventje?

Advertentie

6 gedachtes over “Een vies ventje of niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s