Zal ik een foto van je maken?

Toch raar dat er wielrenners zijn, die bij het eerste beetje zon meteen als Pavlov reactie een korte broek en shirt aantrekken. Ik niet. Ik reed ze vorige week nog met overschoenen en handschoenen tegemoet. Ze zullen mij voor gek verklaard hebben, maar 8 graden met en noordoostenwind, kracht 4, vind ik toch echt te koud om comfortabel in het kort te rijden.
De zomertijd is begonnen. De eerste dagen waren nog fris, maar inmiddels zijn we een week verder en is het weekend. 20 graden is de voorspelling. Ik besluit er vroeg uit te gaan om te fietsen. Solo uiteraard. Voor mij geen straf, want 9 van de 10 keer rijd ik al solo.
Enige nadeel van vroeg starten is dat het nu nog koud is. 7 graden bij de start. Wat doe je dan aan als je weet dat het 2 uur later wel lekker wordt.
De zon schijnt volop, dus ik besluit tot een korte broek, een thermo-ondershirt met korte mouwen onder mijn wielershirt én armstukken.

Er is al aardig wat volk op de been. Iedereen wil blijkbaar voor de meute uit. Langs de Amstel rijdt half Amsterdam op weg naar het Groene Hart. Ik wil fietsersluwe wegen in plaats van autoluwe wegen. En langs de A2 lukt dat goed. Hier kom ik vrijwel niemand tegen. Het is zelfs zo rustig dat ik toch besluit een stuk Ronde Hoep te proberen. Ook dat gaat wonderwel goed. Hoewel er wel behoorlijk wat stelletjes of huisgenoten fietsen, die niet aan Social distancing doen. Een veel gehoorde klacht van echte #ridesolo-fanaten op social media. Ik begrijp die setjes wel, maar ga dan op smalle wegen niet ook nog eens naast elkaar fietsen, want dan gaat het natuurlijk niet goed. By the way, met de aantrekkende zuidwesten wind vandaag kun je sowieso beter achter elkaar fietsen.

Ook langs het Amsterdam Rijnkanaal is het stil. Een paar fietsers, een groot vrachtschip, dat is het ongeveer wel. De temperatuur is inmiddels aardig opgelopen. Bij het eerste beste bankje bij Kockengen maak ik een stop. 60km op de teller. Tijd voor een banaantje en een krentenbol. Mouwstukkken af en even genieten van het zonnetje. En even vereeuwigen met een selfie, voor Strava.
“Zal ik even een foto van je maken?” Een jonge dame, strak in haar wielrenpak, stop vlak bij mij. Waar ik heb dit aan te danken, denk ik nog even naïef, maar al snel blijkt dat ze op haar tragere vriend moet wachten. Een oprecht aardige vraag van haar en toch heb ik hem al met nee beantwoord voor ik erg in heb.
Hoe moet dat dan, denk ik nog. 1,5 meter. Leg ik dan mijn telefoon op de bank, die zij dan pakt, een foto maakt, weer terug legt op de bank. Maar goed, door mijn simpele nee, is het ‘probleem’ al uit de wereld.
Vanaf nu ruim 40km bijna alleen maar wind mee of van opzij. Lekker hoor. Geniet ik toch wat meer van het getjilp van mussen rondom de boerderijen langs de Kromme Mijdrecht. Overigens ook hier is het lekker rustig. Soms een kleine opstopping omdat wandelaars en fietsers in beide richtingen elkaar met 1,5 meter elkaar proberen te passeren. Dat lukt dus even niet. Maar niemand lijkt zich druk te maken. Heerlijk zo’n eerste zomertijd week.

Advertentie

2 gedachtes over “Zal ik een foto van je maken?

  1. Rob Deijl

    Vandaag ook een solo Rondje Goeree prachtig weer, staalblauwe lucht, uiteraard in kort tenue.. Om de woonkernen heen laveren, kom je bijna niemand tegen. En als het niet anders kan keep your distance
    👍🏻

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s