Leunend tegen de wind

Vrijdagavond zat ik al op mijn WeerRader app te kijken. Dat wordt vroeg fietsen dacht ik meteen. Als ik voor 9:00 uur op de fiets zit, lijkt het nog mee te vallen. Wind 40 km/u met uitschieters tot 70. De uren daarna neemt de wind alleen maar toe.

Om 8.30 uur rij ik de poort uit. In de bebouwde kom valt alles nog mee. Ik kom er al snel achter dat ik mijn bidon nog in de schuur staat. Shit, maar ik besluit door te fietsen. Veel meer dan een uur zal het vandaag toch niet worden.
Zodra ik de Middelpolder in rij, merk ik direct het verschil. Zijwind. Ik word meteen naar links geblazen. Wow, handjes goed aan het stuur en onder in de beugel. Ik merk al snel dat het went, maar het blijft opletten met mijn 23 mm bandjes en 71 kilo aan gewicht, schoon aan de haak.
Langs de Ronde Hoep heeft de wind vrij spel. Eerst wind tegen. De teller zakt tot 22 km/u. Mijn hartslag schiet omhoog. Normaal gesproken zou ik ernstig aan mezelf gaan twijfelen, maar nu niet. Lekker werken tegen de wind in.

Zoals de naam Ronde Hoep al doet vermoeden komt ook nu de zijwind. Oppassen geblazen. Om niet door een rukwind in de sloot te eindigen ga ik midden op de weg fietsen. Dan heb tenminste nog wat speling. Ik kan harder fietsen maar ik hou me toch in. Vooral als er auto’s passeren. Leunend tegen de wind fiets ik verder. De wind zingt tussen mijn spaken door.

Het laatste stuk van de Hoep heb ik de wind af en toe vol in de rug. Zonder aan te zetten gaat de teller al snel naar 40. Heerlijk om soms zo’n winderig rondje te fietsen. Na 58 minuten ben ik al weer thuis. Mijn bidon drink ik meteen half leeg.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s