The Ride, hoe ga ik dit thuis vertellen?

“Dat lijkt me echt wat voor jou”! Roel de Haan, eigenaar van de gelijknamige wielerzaak, tikt met zijn vinger op een half A4 op de toonbank. Bij het zien van de woorden The Ride weet ik meteen waar hij het over heeft. Deze week is er een bijeenkomst in zijn zaak, waar je alle info over The Ride kunt krijgen. Via Facebook had ik de aankondiging al gezien, maar had niet het gevoel dat ik er naartoe moest.
Maar nu Roel er over begint, ben ik direct om. Woensdagavond heb ik toch niets op mijn programma staan. The Ride heb ik 3 jaar geleden al op mijn bucketlist gezet. En misschien moet het er nu maar eens van komen.

In een presentatie van een anderhalf uur krijg ik alle details over The Ride. Een fietstocht van de Stelvio naar de Cauberg. Bijna 1300km, ruim 17.000 hoogtemeters, acht landen (incl. Liechtenstein 😊) . Gemiddeld ben je acht uur per dag onderweg. Zo’n 145 en 200 km elke dag. Bij de verzorging is aan alles gedacht. Maaltijden, tenten die voor je worden opgezet, verzorgingsposten onderweg, pechhulp. En voor noodgevallen gaat er zelfs een ambulance mee. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 45. Daar zit ik dan wel bijna 10 jaartjes boven, maar ik schrik niet van grote getallen. Sterker nog, ik word steeds enthousiaster.

Ik heb in 2014 de Alpe d’Huzes volbracht. En daar ook veel voor getraind. Oké ben inmiddels weer wat ouder, maar het nog zeker niet ‘te laat’. En oké The Ride is totaal anders dan een eendaagse prestatie, maar dit moet toch te doen zijn (?). Bij mij staat de ‘knop’ in ieder geval op LET’S RIDE

Nog ‘even’ twee vragen beantwoorden. Wanneer? En hoe ga ik dit thuis vertellen?

Volgend jaar is niet heel handig. Zo is onder andere de zomervakantie al geboekt en dat is kort op The Ride, die van 9 tot 16 juni is.
En over het thuisfront? Daar blijkt weinig overtuigingskracht voor nodig. Anja is bijna net zo enthousiast als ik. Niet als deelnemer, maar wel als vrijwilliger. Eigenlijk staat mij dus niets meer in de weg voor 2020.
Dat is nog heel ver weg, maar dan heb ik wel iets om naar toe te leven. Nu al zin in!

Advertentie

2 gedachtes over “The Ride, hoe ga ik dit thuis vertellen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s