On a mission

Sinds mijn veertiende fiets ik eigenlijk onafgebroken. Bijna altijd recreatief.
En ik vraag mij nu opeens af waarom ik eigenlijk zo weinig vrienden en kennissen heb die ook fietsen. Dan zouden we wat vaker samen op pad kunnen gaan. Oké ik fiets graag alleen, omdat ik dan kan gaan wanneer ik wil. Ik kan mijn eigen tempo bepalen en hoef ik op niemand te wachten.

Niet dat ik geen sportieve vrienden heb. Een vriend heeft meer marathons gelopen dan dat ik levensjaren tel. Een ander heeft twee keer de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee achter de kiezen. En weer een ander teert nog op het volbrengen van een aantal volledige triathlons. Lang geleden, maar toch. Ik deed het hem niet na.
En zo kan iedereen wel een sportieve prestatie met bijvoorbeeld kickboksen of tennissen op zijn of haar conto schrijven. Maar gewoon lekker een eind fietsen …. anno 2018 …. nee!

Maar er is hoop. Want steeds vaker hoor ik “Misschien moet ik ook maar eens wat gaan fietsen”. Kwaaltje hier, pijntje daar, gebrek aan motivatie. Allemaal redenen om het alternatief van fietsen te overwegen. Het klinkt mij als muziek in de oren. Wat zou het leuk zijn als meer vrienden gaan fietsen. Dit weekend reed ik met vriend Dolf al de Strade Bianche in de Achterhoek. ‘Best leuk’ om dat samen te doen.

Foto van Eduard Camping

En dan ontpopt zich langzaam een plannetje in mijn hoofd om volgend jaar een FietsvandeKeizer-ride te organiseren. Een tocht waar vrienden en kennissen aan mee doen. Ergens in mei of juni. Waar ze misschien wel even voor moeten trainen. Een mooie tocht van minimaal 100 km, want we moeten wel even de Strava Gran Fondo binnen halen. Maar ook om een kop koffie met appeltaart te kunnen verantwoorden 😁. We hoeven geen 30 km gemiddeld per uur te rijden, maar we gaan ook niet stoppen om foto’s te maken van draaiende molens of van een moedereend met 11 jongen.

Met dit blog ga ik het plan maar eens langzaam ik de week leggen. Eens kijken of het plan kans van slagen heeft. Of dat ik volgend jaar juni nog steeds mijn 100km rondjes alleen afwerkt. Ben benieuwd naar de reacties.

9 gedachtes over “On a mission

  1. Anja

    Erg leuk idee! Maar… hoe zit t met familieleden? Die noem je helemaal niet 🤔😉. Zoals jouw broer die nu echt wel 100 km met je mee kan fietsen. En dan heb ik t ook maar niet over je vrouw waarmee je diverse fietsvakanties deed. Of maakt zij teveel foto’s 🤣😘

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s