Respect!

Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om nog een eindejaarsblog te schrijven. Maar tijdens mijn laatste rit gisteren plopte het ineens op. Respect! Dat begon langs de Ronde Hoep. Er stond een flinke bries van 45km/u tot 65 km/u. Gelukkig was het droog. Met sommige windvlagen was het moeilijk boven de 20km/u te blijven fietsen. En met zijwind was het moeilijk koers houden. Zo af en toe werd ik naar het midden van de polderweg geblazen. Waar auto’s normaal gesproken met een vaartje van 60 makkelijk langszij gaan, werd er nu voorzichtig gereden. Soms bleven ze zelfs achter mij tot de eerstvolgende passeerplek. Respect, moeten ze hebben gedacht. En toen dacht ik, hé dat woord heb ik deze week 2 keer eerder gebruikt.

Respect voor Bas Peters

Bas Peters? Ja, de winnaar van Drenthe 200. In 8,5uur tijd raffelde hij ‘even’ 200km Drents modderlandschap af. Van de 1500 deelnemers hebben er volgens mij maar zo’n 500 de finish gehaald. 

Foto Drenthe200 door Eppo Karsijns
Vorig jaar overwoog ik mee te doen. Met goed trainen moet je een heel eind komen. Eén probleem, of is het een smoes, ik ben een asfaltvreter. Op een MTB heb je in Amsterdam en omgeving niets te zoeken. Ik heb weliswaar een CX, maar rij eigenlijk maar weinig offroad. Ik heb dit jaar nog wel de schitterende Strade Bianche Achterhoek gereden. Daar hadden fietsvrienden respect voor mijn prestatie. 130km waarvan driekwart offroad. Ja, ook veel modder, maar het staat niet in vergelijking tot de beelden die ik van de Drenthe200 heb gezien. 

De tweede Respect was ook deze week

Voor Eric Corton. Hij reed deze week met De Windjammers een Rondje IJsselmeer. Graadje of 5. Gisteren las ik nog een tweet van hem. Hij is begin dit jaar pas echt gaan fietsen. Is 26 kg afgevallen. En dus nu al met de Windjammers en een gemiddelde van 30 ruim 265 km afleggen. 

Rondje IJsselmeer, nog 90 km tegenwind te gaan.
Op 15 juli dit jaar reed ik ook het Rondje IJsselmeer. Samen met mijn broer Jan. Met z’n tweeën 292km van deur tot deur. Met ‘iets’ hogere temperaturen dan deze week, maar toch. Respect van familie en vrienden. Leuke tocht maar ik doe hem nooit meer. Teveel saaie stukken. 

Voor 2018 nog even een andere uitdaging zoeken. Maar voor nu een respectvol 2018.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s