Review van een Wahooligan.

​Het is woensdagavond. Ik stel mijn besluit niet langer uit en bestel om 21:30 nog snel de Wahoo Elmnt bij de Futurumshop. Om 14:30 uur de volgende dag heb ik ‘m al in huis. Supersnel!

Ik heb wel even getwijfeld. Volg ik de hele goegemeente en koop ik een Garmin of trek ik mijn eigen plan?
Ik kies voor de laatste. En tot nu toe (weliswaar na een week) nog geen spijt. Nu ben ik niet zo’n reviewer, maar ik maak voor deze keer een uitzondering.

Bij het openen van de verpakking tref ik een klein blaadje aan. In 4 eenvoudige stappen zou ik er al mee weg kunnen rijden. Jaja, is mijn eerste gedachte. Ik ken dat. Uiteindelijk zit je 2 uur te pielen om de boel startklaar te hebben. Ik ben dus blij dat mijn zoon thuis is als vraagbaak. Maar na een paar minuten ben ik totaal verrast. Hij doet het al. Het is inderdaad niet meer dan de Wahoo Fitness app downloaden. Even een account aanmaken. Koppelen met de GPS door een QRcode te scannen. En ready. 

Ik krijg direct de vraag met welke andere apps ik wil synchroniseren. In mijn geval met Strava. Aantikken en klaar. Er worden 3 verschillende mounts bijgeleverd. Eén gaat op mijn crosser. De ander op de racefiets.

De eerste keer met de fiets is spannend. Doe ie het goed? Synchroniseert hij achteraf met Strava? Het gaat goed. Je kunt je telefoon bij wijze van spreken gewoon thuis laten. Op de Startknop drukken op m’n Wahoo is voldoende. 

Je bepaalt zelf hoeveel info je op je display wilt zien. Van km/u tot hoogtemeters, hartslag en temperatuur etc etc. Uiteraard geldt hoe meer info, hoe kleiner de info op je display. Als 50+er wil ik dus niet al te veel info :-). En afleiden doet het wel een beetje. Ik moet opletten dat ik af en toe ook nog even de op weg kijk. Maar dat zal wel nieuwigheid zijn. 

Ik reed altijd met een Strada. De Wahoo is echt een uitkomst. Alles is nu veel beter af te lezen. Op de weg, maar ook offroad als de CX lekker trilt op de oneffen ondergrond. 

Vooral het grote gebruiksgemak spreekt mij enorm aan. En dat blijkt ook weer bij thuiskomst, na 65 km fietsen. Ik pak mij telefoon en schakel locatie en bluetooth in. Direct wordt de info van de Wahoo in de gedownloade app gezet. De info zoals ik die ook van Strava ken wordt getoond. Ik kan de rit opslaan om een volgende keer als route te volgen. Nu is dat onzin. Ik rij deze route zo vaak. Maar wel handig als ik een keer bij de Posbank een fietstocht ga maken. Voortaan hoef ik zelf niet meer te zoeken. 

Ik moest even een half minuutje kijken hoe ik mijn rit via de Wahoo app naar Strava kreeg. Maar ook dat is simpel. Gewoon “delen” zoals je ook berichten deelt via de sociale media. 
Heel eenvoudig kun je je favoriete segmenten toevoegen. En die kondigt hij dan vanzelf aan als je in de buurt komt.

Als ik wil kan ik de Wahoo eenvoudig uitbreiden met een cadans meter, een hartslagmeter of koppelen aan een Kickr. Maar een mens moet nu eenmaal iets te wensen hebben. Vooralsnog ben ik helemaal heppiedepeppie. Oja …. en de prijs, daar kan Garmin nog een puntje aan zuigen. Wahooooo!

Advertentie

3 gedachtes over “Review van een Wahooligan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s