In 2016 ga ik de grens opzoeken.

Ik weet het nu al. Ook 2016 komt in het teken te staan van fietsen. De Klimclassic op 5 mei staat op de lijst. Ook de Knetemann Classic in september gaat in ieder geval weer afgevinkt worden. En er gaan er ongetwijfeld meer volgen.

Dit jaar heeft Strava bijna 5500 km voor mij genoteerd. Ik vond dat al heel wat, maar zag vorige week meerdere Strava-vrienden de 10.000+ aantikken. Baas boven baas!
Ik verwacht dat ik er in 2016 ook een stuk meer op de teller ga krijgen.

Maar dan niet alleen op de racefiets. Een wens die al langer speelde, gaat dit jaar ingelost worden. Deze zomer gaan we (Anja en ik) de Ronde van Nederland fietsen. 1300 km als je precies de route volgt. Ik kan je alleen nu al vertellen dat zeker niet alle slaapplekken op de route liggen. Dus er zal wat geplust gaan worden. Voor deze Ronde ruilen we de racefietsen in voor onze travelbikes. Bepakt en bezakt; dat is het idee. Ik heb er nu al zin in. Alles wat je nodig hebt, heb je bij je. Kamperen als het mooi weer is. B&B, “Vrienden van de fietsen” of een hotel als de weersvoorspelling slecht is. Vrijheid!
We zoeken onze grenzen op. Letterlijk, want als je drie weken de tijd neemt zal het fysieke aspect wel meevallen.  Maar nu ik er even over nadenk gaat letterlijk eigenlijk ook niet helemaal op. Limburg is nauwelijks in deze Ronde opgenomen. Toch wel vreemd om het mooiste deel van Nederland buiten te sluiten.

image

De route staat namelijk redelijk vast. Het is een aaneenschakeling van allerlei LF-routes.  Vanuit Amstelveen zoeken we de kust op en gaan dan naar boven. We fietsen hem dus rechtsom. Follow de bordjes.

En als je jezelf ook nog eens laat vastleggen op 6 voor afgesproken punten, dan krijg je een Oorkonde. En word je opgenomen in de Eregalerij. Ach, het idee is wel grappig.

Het is alweer lang geleden dat we een fietsvakantie hadden. En dat heeft een voordeel. We ‘moeten’ namelijk mooie spullen kopen. Een kek 1-pits kookstel. Lichtgewicht maar comfortabele slaapmatjes. Wellicht een GPS. O ja en Anja is al bijna een jaar verliefd op een nieuwe travelbike. We zullen zien 🙂
Het gaat in ieder geval een mooi fietsjaar worden.

Advertentie

2 gedachtes over “In 2016 ga ik de grens opzoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s