7 uitdagingen op mijn fietsbucketlist

Ieder jaar trap ik enkele duizenden kilometers bij elkaar. En toch heb ik maar weinig “klassiekers” op mijn naam staan. Te veel gedoe, te druk, midden in de vakantie, dat soort excuses. OK, de Mt Ventoux, Alpe d’HuZes, Rondje IJsselmeer, Markermeer en een aantal classics zoals die van Knetemann heb ik afgevinkt.

Nu het seizoen een beetje over is, heb ik mijn bucketlist voor fietstochten opgesteld. Hieronder een aantal van de uitdagingen. Staat die van jou erbij? Of weet jij uitdagingen die ik ook zeker een keer gedaan moet hebben? Let me know!

Tour du Mont Blanc
Een vriend van mij ging dit jaar de Mont Blanc hardlopend rond. Nonstop!
Deze ultieme uitdaging rond de Mont Blanc fiets je in 1 dag.  330 km en 8000 hoogtemeters. Die 330km heb ik wel eens in dag gefietst. En het aantal hoogtemeters ook. Maar de combinatie ia toch wel een mooie uitdaging.

image

La Marmotte
Ook zo’n mooie uitdaging in een schitterende omgeving. De Alpen.
La Marmotte vindt plaats op de 1e zaterdag van de maand juli. Maar liefst 174 km fietsen in de Alpen met meer dan 5000 hoogtemeters! 4 cols die iedereen wel kent van de Tour: Col du Glandon, Col du Telegraphe, Col du Galibier en Alpe d’Huez. Daarmee vergelijk ik hem een beetje met de Alpe d’HuZes.

image

Klimclassic
Dé KlimKlassieker van het voorjaar!
Altijd op Hemelvaartsdag.
Mooie routes van 110 km en 160 km door de Belgische Voerstreek en Ardennen. Grote kans dat ik de 160 km volgend jaar van mijn bucketlist kan afstrepen. Uitdagende en vaak onbekende beklimmingen op de routes over respectievelijk 1.500 en 2.650 hoogtemeters. In het parcours onder andere Côte de la Redoute (max 20%), Côte d’Oneux (17%), Côte de Forges, en Les Waides.
Start- en finish in Maastricht.

image

The Ride
Dé uitdaging! Ik hoorde hiervan tijdens BikeMotion. Van de voet van de Stelvio naar de top van de Cauberg. In acht etappes, via acht landen, 1.300 km, 17.000 hoogtemeters.

image

Passo dello Stelvio
Deze Italiaanse bergpas is met zijn 2758 de hoogste pas in Italië. De Stelvio is berucht om vele haarspeldbochten. Vanuit Borio zijn er 40 naar de top. En vanuit Prato maar liefst 48.

In 21,5 km klim je 1533 meter met een gemiddelde van 7,1%. Mijn broer beklom hem dit jaar. Nu ik nog.

image

Limburgs Mooiste
Veel vrienden en bekenden gingen mij al voor. Volgende jaar wordt de Mooiste  al voor de 25 ste keer gehouden. Altijd in het eerste weekend na Pinksteren. Op zaterdag zijn de toertochten. Uiteraard gaat mijn interesse uit naar de 246 km en 2532 hoogtemeters.

image

De Ronde van Vlaanderen
Ook deze voorjaarsklassieker hoort uiteraard op mijn ‘list’. Op de gelijknamige Belgische site noemen ze hem dé hoogmis onder de klassiekers. In 2016 wordt hij voor de 100ste gereden. Zou een mooie reden zijn om eindelijk eens deel te nemen.

image

Naar aanleiding van deze blog heb ik via FB en Twitter een aantal aanvullende tips gekregen. Deze wil ik je niet onthouden. Vooral de eerste drie. Die kende ik zelf nog niet: 

  • Claudy Criquielion Classic
  • Chouffe Classic
  • Rondje Grimsel-Passo della novena-oude Gothardpass-furka 
  • Tour du ALS
  • Parijs Roubaix
  • Luik Bastenaken Luik

5 gedachtes over “7 uitdagingen op mijn fietsbucketlist

  1. Pingback: The Ride, hoe ga ik dit thuis vertellen? – fietsvandekeizer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s