Strava! I love it and I hate it

Ik heb eigenlijk nooit een stok achter de deur nodig om te gaan sporten. Altijd wel zin om te bewegen. Toch heb ik sinds een jaar die stok gekregen. En ze heet Strava. Eerst vond ik de Strava-app onzin. “Ik heb toch al een kilometerteller op mijn fiets”. Maar na de eerste keer was ik al verkocht. Allereerst een plaatje van hoe je gefietst heb. Maar natuurlijk ook een ‘analyse’ van de segmenten. En na een paar weken is ook de vergelijking met andere keren leuk. Iedere PR is weer een klein feestje. Dubbelfeest toen ik mijn eerste KOMmetje scoorde. Wat ook een leuke is, is dat je via Flyby kunt zien wie je onderweg inhaalde of tegenkwam. Moeten ze uiteraard ook Strava gebruiken. Handig als je eens kop over kop met een onbekende een stuk Ringvaart fietst en met een simpel ” hoi” weer afscheid neemt.  Wat dat betreft. Strave, I love it!

image

Maar er zijn ook momenten dat ik Strave hate. Voorbeeldje: iedere maand geef ik op de app aan dat ik Grand Fondo gaat fietsen. Bijvoorbeeld 120km op een dag. Er is geen hond die dit controleert! En toch voel ik mij schuldig als ik het niet doet. Beloofd is beloofd. Dus verzaak ik nooit.
Ander voorbeeldje:
Stel het is dinsdag en je wordt al meerdere dagen door je app vertelt dat je nog steeds niet hebt gefietst deze week. Ik probeer me dan in allerlei bochten te wringen om toch nog ergens een uurtje of anderhalf te vinden om te fietsen.

image

En zit ik op de fiets, dan neem ik mij voor om rustig te beginnen. De tekst voor mijn avondrit heb ik bij wijze van spreken al in gedachten. Relaxte avondrit. Maar bij het eerste verkeerslicht dat op groen staat gaat het al mis. Ik krijg dan direct de smaak te pakken. Al helemaal als ik het eerste stuk polder wind mee hebt. Dan begin ik inmiddels flink te balen als in Ouderkerk auto’s voor mij rustig de winkelstraat uitrijden. Binnensmonds vloekend volg ik de auto’s gedwee. En ik weet het, het slaat nergens op. Druk maken over een gemiddelde per uur. Who cares? Behalve dan misschien degene die mij via Strava volgen 😉
Eenmaal thuis bekijk ik de eventuele PR’s. “Yes, weer een PR voor een segment van 7,5 km. Gemiddeld 34,8 km/u” Goed man, denk ik dan even. Tot dat ik zie dat ik met dit resultaat 1278ste ben op dit segment. Strava, I hate it.

2 gedachtes over “Strava! I love it and I hate it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s